93 805 43 47 [email protected]

Microsoft t’ha trucat sense haver-ho sol·licitat? 1-Rebem una trucada directament en el nostre telèfon. En contestar-la, els estafadors s’identifiquen, en anglès o espanyol, com un servei de suport tècnic. 2- Ens apareix un error en el navegador web, un aparent avís del sistema o una altra finestra emergent.

Quines conseqüències pot tenir?
1- Tota la nostra informació emmagatzemada queda exposada. 2- Els serveis que estiguessin associats també poden veure’s afectats. 3- La pròpia integritat de l’equip pot veure’s deteriorada. 4- Dany econòmic. Si proporcionem informació de pagament.

Com podem saber que es tracta d’una estafa? N´hi hauria prou amb conèixer que des de Microsoft, no es posarien en contacte amb nosaltres tret que expressament hàgim sol·licitat que ho facin.

Què fer si hem seguit les indicacions del suposat servei tècnic? 1- En primer lloc, desconnectarem de la xarxa l’equip afectat. Així assegurem que es talla l’accés remot. 2- Hem de desinstal·lar qualsevol programa que hàgim instal·lat per indicació dels supòsits tècnics. 3- Analitzarem l’equip afectat amb una eina antivirus completa, per a eliminar qualsevol possible malware. 4- Canviarem les contrasenyes que estiguin emmagatzemades en l’equip. 5- En el cas que s’hagi realitzat algun pagament, valorarem l’opció de cancel·lar la targeta amb la qual s’ha realitzat. 6- Finalment, reportarem el frau a les Forces i Cossos de Seguretat de l’estat per a intentar posar fre a aquesta mena de frau.

Enllaç de la notícia: https://n9.cl/2mus