93 805 43 47 [email protected]

2020 ha estat l’any de les videotrucades, i segurament han arribat per a quedar-se. Si no tens una tarifa plana, convé saber quines són les videotrucades que menys dades consumeixen.

Ja sigui per obligació laboral o per la necessitat de veure el rostre d’un ser estimat en aquests durs mesos de 2020, les videotrucades s’han convertit en el mitjà de comunicació estrella. L’inconvenient que tenen és que el vídeo ocupa molt més que el text o les fotos. En la majoria dels casos intentem dur a terme les videotrucades des de casa o des del lloc de treball, perquè on hi ha Wifi aquestes comunicacions surten gratis.

Podem distingir tres grups diferenciats.

D’una banda, els serveis que només volen oferir videotrucades sense presumpció. Són serveis molt populars i saturats, que necessiten estalviar amplada de banda.

Després estan aquells que donen prioritat a la qualitat de vídeo, sense importar el consum.


Per últim tenim les apps professionals, enfocades a les empreses, que consumeixen una mica més perquè volen donar un bon servei als seus clients professionals.

En el grup de les més estalviadores la gran guanyadora és FaceTime d’Apple,

A continuació tenim WhatsApp, Telegram, i Facebook Messenger, que freguen els 7 MB per minut. Sembla com si s’haguessin posat d’acord per a consumir gairebé el mateix…
Segueixen en la llista les apps enfocades a les empreses, com Teams, Skype o Zoom, amb resolucions superiors a 720p pugen per sobre dels 10 MB per minut. Volen que els seus usuaris professionals no pateixin talls o imatge borrosa.

Enllaç de la notícia original: https://cutt.ly/VfxhK3r