“Phising”, “smishing”, “vishing”, “spoofing”…aquestes són només algunes de les estafes utilitzades que proliferen cada vegada més a Espanya.

Fonts de la Unitat Tècnica de la Policia Judicial (UTPJ) de la Guàrdia Civil relacionen les estafes informàtiques que estan proliferant ara, difícils d’enquadrar en un Codi Penal que no pot adaptar-se a la velocitat que ho fan els criminals.

S’estan detectant més estafes per “smishing”, és a dir, a través de SMS, i per “vishing” (per telèfon). Fins i tot, tal com subratllen les fonts consultades, ara està proliferant l’estafa per combinació d’aquestes dues modalitats.

LES EMPRESES TAMPOC NO LLIUREN

Normalment, les víctimes són les pimes ja que les grans empreses solen disposar de major seguretat informàtica i els seus empleats estan més conscienciats dels riscos.

Es tracta d’una mena d’estafes en les quals els delinqüents realitzen enviaments des d’adreces de “email” que imiten ser d’empreses proveïdores.

EL PHARMING

Els estafadors utilitzen diverses tècniques per a posicionar-se, és a dir, perquè quan es faci la cerca en Google, aquesta web surti per davant de la clonada, encara que aquest és només un dels mètodes.

Enllaç de la notícia: https://n9.cl/g04s6